Ervaren adviseur duurzaamheid (duurzaamheidsambassadeur)

Jij zet jouw kennis en ervaring in om gemeentelijk beleid te vertalen naar concrete, duurzame projecten. Zo zorg jij er onder andere voor dat de eerste wijken van onze regio van het aardgas afgaan. Met jouw duidelijke visie op de energietransitie en andere thema’s inspireer en motiveer jij collega’s en belanghebbenden. Jij bent de duurzaamheidsvraagbaak en –ambassadeur voor één van onze zes gemeenten. Word jij hier enthousiast van? Dan is de functie ervaren adviseur duurzaamheid te Gouda perfect voor jou.

Ervaren adviseur duurzaamheid (duurzaamheidsambassadeur)
32 uur, Gouda

Je ondersteunt onze klantgemeenten en provincie bij het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid en je voert regionale projecten uit voor meerdere klanten. Zo speel je onder andere een belangrijke rol om de transitie naar een duurzame energievoorziening tot stand te brengen. Dit alles doe je samen met het team duurzaamheid dat bestaat uit 15 ervaren specialisten.

Wat ga je doen als duurzaamheidsambassadeur?
Als duurzaamheidsambassadeur ben jij de spin in het web op het gebied van duurzaamheid voor één of twee gemeenten. Je bent de specialist in jouw vakgebied en adviseert de gemeente(n) over concrete, duurzame maatregelen die zij kunnen nemen. Je zit dan ook minimaal één dagdeel in de week op locatie bij de desbetreffende gemeente(n). Je begeleidt de duurzame projecten en coördineert en bewaakt de werkzaamheden van jouw collega’s.

Dit doe je niet alleen voor de gemeente waar jij ambassadeur voor bent, maar je werkt ook mee aan de projecten van je collega-ambassadeurs en aan regionale projecten. Denk hierbij aan:
 • het begeleiden van gesprekken met belanghebbenden over het afkoppelen van het aardgasnet;
 • het enthousiasmeren van het lokale bedrijfsleven om bij te dragen aan de regionale energietransitie;
 • het ondersteunen van postcoderoos-projecten;
 • begeleiden van windenergie-initiatieven vanuit de gemeente;
 • het stimuleren van verduurzaming van gemeentelijke gebouwen of sportaccommodaties.

Jouw kwaliteiten:
Jij weet onderwerpen te verbinden en kunt projecten opschalen en verbreden van de ene gemeente naar de andere. Je signaleert tijdig knelpunten en draagt oplossingen aan. Hierbij vergeet je nooit onze twee belangrijkste sleutelwoorden: kwaliteit en klantvriendelijkheid. Je stapt moeiteloos op mensen af en weet op een enthousiaste en heldere manier presentaties te geven.

Daarnaast vragen wij het volgende:
 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal vijf jaar ervaring met duurzaamheidsvraagstukken in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van duurzaamheid in de breedte en van energie in het bijzonder.
 • Ruime ervaring met projectmatig werken.
 • Een goede bestuurlijke en organisatiesensitiviteit.

Wat bieden wij jou
 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan door jouw cv en een motivatiebrief te mailen via de ''Solliciteer'' button.

Heb je vragen?
Heb je nog vragen neem dan contact op met Marcel Langeveld, teamleider Duurzaamheid, telefoonnummer 088-5450293 / 06-13436711.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

WWW.ODMH.NL

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.
Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.


Deze vacature betreft een parttime functie.

Gepubliceerd
13-05-2019
Standplaats
Gouda
Opleidingsniveau
Master / Postdoctoraal
Salaris
maximaal € 4.225,- obv 36 uur
Trefwoorden
.
Branche
Overheid / Non-profit
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
.